Uprchlická krize - válka ve světě. Ilustrační snímek. Autor: Alexas_Fotos / CC0 Creative Commons - pixabay

Ukrajina / Polsko – Polsko poskytlo v poslední době status běženců 80 Ukrajincům, a nikoli deseti tisícům, jak tvrdí ve Varšavě. Prohlásila to místopředsedkyně Nejvyšší rady Ukrajiny Irina Heraščenková. Polský premiér Mateusz Morawiecki dříve prohlásil, že jeho země přijala 1,5 milionu Ukrajinců, přitom alespoň několik desítek tisíců z nich uprchlo z východu Ukrajiny.

Podle oficiálních údajů získalo v poslední době status běženců v Polsku asi 80 Ukrajinců… Jiná otázka jsou pracovní migranti. Desetitisíce Ukrajinců v době ekonomické krize způsobené mj. i válkou pracují v sousedních zemích včetně Polska, posilují jeho ekonomiku a dávají své ruce, rozum, síly, ukrajinskou pracovitost a upřímnost na formování polského HDP„, napsala Heraščenková na své stránce ne Facebooku a podotkla, že polské úřady by měly Ukrajincům poděkovat za pracovitost, a nemluvit o běžencích.


ZE SVĚTA: Bylo zjištěno nečekané nebezpečí utišujícího prostředku!


V posledních měsících vzniklo napětí ve vztazích mezi Kyjevem a Varšavou. „Na začátku prosince Morawiecki prohlásil, že Polskou přijalo mnoho ukrajinských běženců, a že tím „pomáhá uvolnit napětí na východním křídle Evropské unie„. Klimkin na to odpověděl, že v Polsku pracuje asi jeden milion Ukrajinců, a proto není jasné, „kdo koho zachraňuje„?…

cz.sputniknews.com <<,
(red.)

Komentáře
Předchozí článekBylo zjištěno nečekané nebezpečí utišujícího prostředku!
Další článekNÁZOR: O vměšování Moskvy do českých voleb zatím nikdo nemluví…
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.