Realizace. Foto: PČR

Olomoucko – Kriminalisté územního odboru Olomouc, oddělení obecné kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování, na základě dlouhodobě rozpracované operativní činnosti na úseku drogové problematiky, zahájili začátkem měsíce listopadu trestní stíhání 26letého muže z Olomoucka, kterého obvinili z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Samotná realizace proběhla 1. listopadu 2017. Na základě přechozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem, byl 26letý muž zadržen v Olomouci, a to bezprostředně po předávce drogy dalšímu odběrateli. Ještě téhož dne proběhla také domovní prohlídka v místě jeho současného bydliště. Při ní kriminalisté zajistili věci, související s nelegální distribucí drog, sušenou rostlinnou hmotu, a při předávce drogy také psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin.

Zajištěné věci budou zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz. Jak kriminalisté zjistili, tohoto protiprávního jednání se měl podezřelý dopustit od října 2016 do doby svého zadržení v Olomouci a blízkém okolí tím, že měl několika zájemcům zprostředkovat ať už za úplatu, či zdarma, psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin v různých dávkách a množství. K původu metamfetaminu se nepodařilo zjistit bližší informace. Mezi jeho zájemce patřili muži i ženy ve věku od 22 do 39let z Olomoucka.

K poslední předávce drogy, při které byl zadržen, použil jako řidič osobní motorové vozidlo, ačkoliv rozhodnutím Magistrátu města Olomouce má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do srpna 2018. Nejedná se o žádného nováčka, v minulosti byl soudně trestán za majetkovou trestnou činnost. I on sám je uživatelem drog.

Ještě téhož dne, kdy byl zadržen, mu kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Trestní stíhání obviněného probíhá na svobodě.

Autor: T/R

ZprávyExtra

Komentáře
  • TAGY
  • marihuana. drogy
Předchozí článekPokračujme na cestě rudého Října – zesilme náš boj za socialismus
Další článekHavlíčkobrodští kriminalisté zadrželi pěstitele konopí
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.