Předpověď počasí - aktuální počasí v ČR. Foto: Jiří Hausner / #zpravyextra.cz

Česko / Regiony – Počasí posledních dnů ukazovalo, že už přichází zima, ale o víkendu se opět oteplí a to bude již poslední z letošních víkendů, kdy bude teplo. Teploty stoupnou až k 10°C. Ale v noci budou teploty zůstávat kolem nuly. V  příští týdny přijde zlom, kde teploty můžou, klesnou až dokonce k -20°C a napadne nový sníh.

Pátek bude zataženo z nízkou oblačnosti, místy mrholení a ojediněle mlhy. Postupně ojediněle, na horách na západě republiky místy jasno až polojasno. Denní teploty vystoupí na 3 až 7°C. Na horách nad 1000m, jen kolem 2°C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 3 až 6m/s. Západní polovině Čech slabý vítr do 3m/.

V noci z pátku na sobotu bude zataženo, místy mlhy a mrholení. Ojediněle může být skoro jasno. Noční teploty klesnou na 5 až 1°C a při malé oblačnosti až -1°C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 3 až 7m/s. V západních Čechách na Karlovarsku či Plzeňsku slabý vítr do 4m/s.

Sobotu bude zataženo, místy mlhy a mrholení. Od jihozápadu na většině území občas déšť nad 1000m postupně déšť se sněhem nebo sněžení. V Čechách, večer od jihozápadu ustávání srážek a protrhávaní oblačnosti. Přes den teploty budou 4 až 8°C na horách nad 1000m kolem 2°C. Slabý jihovýchodní až východní a během dne postupně jihozápadní vítr 1 až 4m/s. Na Moravě a ve Slezsku mí vítr 3 až 7m/s.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Ojediněle slabé přeháňky, od severu později nad 1000m srážky sněhové. Večer na jihu území srážky četnější. V noci budou teploty +3 až -1°C a může se tvořit náledí. Přes den budou teploty 3 až 7°C. Slabý proměnlivý vítr do 4m/s. Na východě Moravy a Slezsku postupně mírní severovýchodní vítr 2 až 6m/s.

V pondělí následující týden bude zataženo a zpočátku místy slabý déšť nad 400m i sněžení.

POČASÍ V REGIONECH

Na jihovýchodě a na jihu území hlásí meteorologové déšť, zpočátku nad 600m, postupně ve všech polohách sněžení a postupně slábnoucí srážky. V noci budou teploty +3 až -1°C. Přes den budou teploty 1 až 5°C. Mírní severovýchodní vítr 3 až 7m/s. Ve východní polovině území čerstvý východní až severovýchodní vítr 4 až 9m/s, s místy nárazy kolem 15m/s.

Jiří Hausner,
(-red.)

Komentáře