Sdílejte
Hasiči se od soboty nezastavili, odklízí popadané stromy. Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hradec Králové / Kraj – Hasiči se na Královéhradecku nezastavili! Na území celého kraje bylo zaznamenáno od soboty do nedělního rána 18. března více, jak 190 událostí. Drtivá většina souvisela s odstraněním popadaných stromů nebo drátů elektrického vedení. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Informovala o tom aktuálně redakci serveru ZprávyExtra.cz krajská mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Götzová.

Hasiči se od soboty až do nedělního rána prakticky nezastavili. Stromy padaly na území celého kraje, ale nejhorší situace byla na Náchodsku, Rychnovsku a Jičínsku. Například na Náchodsku vyjížděli hasiči k sedmdesátce událostí, na Rychnovsku k šedesáti případům.

Hasiči se od soboty nezastavili, odklízí popadané stromy. Foto: HZS Královéhradeckého kraje

„Stromy padaly nejčastěji na silnice, které pak byly částečně nebo zcela neprůjezdné. Některé z komunikací bylo nutné uzavřít, a to kvůli množství spadlých stromů. Taková situace nastala například na komunikaci u Sedloňova na Rychnovsku nebo u Babí na Náchodsku. Ve Slatině nad Zdobnicí spadly stromy do kolejiště,“ uvedla Götzová.

Vítr trhal také elektrické vedení. To bylo poškozeno například na Jičínsku v Pecce nebo Dachovech, ale také na Náchodsku.

V Novém Městě nad Metují spadl strom na dráty elektrického vedení a na trafostanici. Na Rychnovsku u Zdobnice se elektrické vedení přetrhlo, skončilo v koruně stromu a došlo k požáru větví.

Hasiči pomáhali také se zajištěním poškozených střech, a to například v Hořicích a Nové Pace na Jičínsku nebo Provodově-Šonově na Náchodsku. Některé spadlé stromy se budou odstraňovat až během neděle,“ doplnila mluvčí krajských hasičů a upřesnila, že zásahy ve výškách nebo použití výškové techniky neumožnil hasičům aktuálně silný vítr.


ČTĚTE TAKÉ: V pražských Kyjích hořela auta, plameny způsobily škodu dva miliony korun


-pip, sim, (red.)

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekAlkohol za volant nepatří! To si ovšem nemyslel 48letý řidič v obci Dolní Újezd
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.