Policie pátrá po ženě, ta platila cizí kartou Foto: Policie ČR

JAROMĚŘ / Po ženě pátrají již od vánočních svátků policisté z Jaroměře. Platila totiž ve velkoobchodě Makro v Hradci Králové cizí kartou. Platbu cizí kartou zaznamenali policisté i na čerpací stanici v Úpici. Pokud by hledanou ženu někdo poznal, ať kontaktuje jaroměřské policisty nebo linku 158.

„Smůlu na nepoctivého nálezce či nálezkyni měl 69letý muž z Jaroměře, který v blíže neurčené době těsně před Vánocemi, s největší pravděpodobností ve středu 23. prosince 2015 v okolí jaroměřského Profimarketu, ztratil svoji peněženku se čtyřmi sty korunami, osobními doklady a také bezdotykovou platební kartou. Pak už nikde v obchodě nebyl,“ sdělila k případu policejní mluvčí Eva Prachařová.

Na ztrátu peněženky muže upozornila až zpráva, že z jeho karty proběhla v poledne na Boží hod vánoční platba na benzínce v Úpici, kde si někdo načepoval benzín za 499 korun. Muž se dal hned do hledání, ale doma ani kartu ani peněženku nenašel. Celou věc proto přišel oznámit na policii, která případ zaevidovala jako neoprávněné opatření platebního prostředku a po pachateli, který si ztracenou peněženku ponechal a nalezenou kartou platil, začala pátrat.

„Přitom policisté objevili další stopu, platbu toutéž kartou ve velkoobchodě Makro v Hradci Králové. Bezpečnostní kamera tam o den dříve, tedy přímo na Štědrý den zachytila ženu, která touto platební kartou u pokladny uhradila zboží,“ uvedla Prachařová.

A co že si žena kupovala? „Policisté zjistili, že do její tašky po zaplacení vklouzl pěkný kapřík na vánoční tabuli. Nyní policisté žádají veřejnost o spolupráci při identifikaci této zákaznice, které vůbec nevadilo, že sváteční rybu platila z cizího,“ doplnila Prachařová.

Volat mohou přímo na Obvodní oddělení policie v Jaroměři, tel. , nebo na bezplatnou linku 158.

Komentáře
Předchozí článekS kým trávila krásná Mahulena Bočanová zimní dovolenou?
Další článekV Dřevěnici na Jičínsku našli na ulici mrtvého muže! Policie hledá svědky
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.