Sdílejte
Hasiči, ilustrační foto. Autor: archiv redakce Události112.cz / J.B.

Ústí nad Labem – Dramatické okamžiky zažili obyvatelé bytového domu v Ústí nad Labem – Předlicích, kde hořelo v jednom z bytů. K požáru došlo 22. března, několik minut po půl sedmé ráno. K požáru okamžitě zamířilo několik hasičských jednotek, posádky záchranné služby a také policisté. 

K dramatické události se aktuálně vyjádřil krajský mluvčí ústeckých hasičů Lukáš Marvan s tím, že pět hasičských jednotek vyjelo k požáru domu v Hrbovické ulici v Ústí nad Labem – Předlicích.

Hasiči na místě vynesli 19 lidí – 10 dospělých, 9 dětí. Čtyři lidé byli sneseni ze střechy, ostatní vyneseni z domu.

Resuscitováno bylo 6 lidí – 4 děti a dva dospělí. Všichni byli nadýchaní kouře. Zraněné si převzala Zdravotnická záchranná služba,“ uvedl Marvan.

Zasahujícím hasičům byl vyhlášen druhý poplachový stupeň z důvodu počtu jednotek. Požár, který vznikl v jedné místnosti, byl lokalizován v 7:12 hodin ráno a zlikvidován v 9:28 hodin dopoledne,“ doplnil k rannímu požáru mluvčí hasičů.

Komunikace u domu byla policisty zcela uzavřena. Průjezdnost byla pouze pro záchranné složky IZS.

Příčiny a okolnosti vzniku požáru jsou nyní, v šetření Policie ČR a také krajského vyšetřovatele hasičů.

-jb, (red.)

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekČeský biatlonista Krčmář obvinil Rusy z výhrůžek a výměny dopingových vzorků
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.