Sdílejte
Na snímku Adriana Sklenaříková. Foto: © AFP 2018/ Loic Venance

Slovensko – Modelka se slovenskými kořeny Adriana Sklenaříková naposled navštívila svoji rodnou zemi, aby pokřtila svoji novou knihu Jsem ze země, která již neexistuje. Na Slovensku přitom nachází společnost, která je již zcela jiná. O tom informuje server Cas.sk.

Jsem ještě ta starší generace, kde nás učili, že na západě je všechno hrozné a že zemřeme, když tam pojedeme,“ cituje její slova TASR. Na západě ale nakonec zůstala poté, co překonala jazykové nesnáze s angličtinou a francouzštinou.

Sklenaříková promluvila i o změnách, které se od změny politického systému odehrály.

Od komunizmu se to strašně změnilo,“ — cituje její slova Čas. — „Přijíždím na Slovensko a hledám tu ty věci, které jsem znala a nenacházím je. Vracím se domu, protože tady mám rodinu, ale okolí, společnost a energie země je úplně jiná.“

Sklenaříková je manželkou marockého podnikatele.

 @ cz.sputniknews.com,
(red.)

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekNa Ukrajině byly nalezeny tuny lidských ostatků
Další článekVelikonoce mezi korunami stromů v Krkonoších
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.