Prezident Miloš Zeman Zdroj: archiv

PRAHA / Invazi uprchlíků do Evropy organizuje podle názoru prezidenta Miloše Zemana mezinárodní hnutí Muslimské bratrstvo. Miloš Zeman to uvedl v pondělní 4. ledna v rozhovoru pro Český rozhlas Plus (ČRo Plus).

Prezident Miloš Zeman svůj názor opřel o informace od marockého ministra zahraničí Salahuddin Mizuwára a jednoho z předních nejmenovaných představitelů Spojených arabských emirátů (SAE), s nimiž nedávno diskutoval.

Muslimské bratrstvo je podle těchto dvou politiků zastřešující institucí pro řadu muslimských teroristických organizací. Snahou Muslimského bratrstva údajně není jen ovládnutí arabského světa, ale celého světa vůbec. „Má to ve své ideologii,“ řekl Miloš Zeman.

„Na základě těchto dvou informačních zdrojů se domnívám, že tuto invazi organizuje Muslimské bratrstvo, samozřejmě s využitím finančních prostředků od množství států,“ konstatoval Miloš Zeman.

„Pouze v Turecku je 25 tisíc převaděčů, což je více, než má celá Armáda České republiky. Zorganizovat tak velkou síť převaděčů vyžaduje pečlivou přípravu,“ dodal prezident Zeman s přesvědčením, že takovou velkou síť převaděčů musí někdo důmyslně organizovat.

Miloš Zeman také zopakoval, že mladí Syřané mířící do Evropy by neměli před bojem s tzv. Islámským státem (IS) utíkat, ale bojovat s ním. Zeman vyjádřil názor, že tito mladí lidé mají tři možnosti, buď aby se připojili ke kurdským oddílům péšmargov, nebo k irácké armádě, či k šíitským milicím.

Komentáře