Vrtulnik LZS Ostrava foto ZZS MsK

Bruntálsko – Dva vrtulníky Letecké záchranné služby a pozemní týmy záchranářů musely zasahovat v neděli 17. června odpoledne u vážné dopravní nehody motocyklu na Bruntálsku. Spolu se zdravotníky na místě operovala také Policie ČR a profesionální hasiči. Nehoda si vyžádala vážná zranění dvou osob.

O nehodě dnes informoval redakci serveru ZpravyExtra.cz, krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že o havárii stroje a dvou zraněných v obci Lichnov bylo krajské operační středisko informováno prostřednictvím tísňové linky 155 v půl druhé odpoledne. Na pomoc ihned vyjely týmy rychlé zdravotnické pomoci a lékařské vozidlo rendez-vous z Krnova. Do zásahu se zapojily rovněž vrtulníky Letecké záchranné služby z Ostravy a Olomouce.

Dle svědků, kteří na místě poskytovali první pomoc, byli oba cestující na motocyklu po nehodě stroje a pádu krátce v bezvědomí. V době zásahu posádek záchranářů, již oba komunikovali, jejich zranění však lékaři klasifikovali jako těžká,“ sdělil Humpl.


ČTĚTE TAKÉ: Na Třinecku se vážně zranila jednačtyřicetiletá cyklistka po pádu z kola. Do nemocnice ji musel přepravit vrtulník
Záchranáři zasahovali v úterý 12. června dopoledne, u vážného zranění cyklistky na Frýdecko-Místecku. Do obce Hrádek vyjela před devátou hodinou zdravotnická posádka rychlé lékařské pomoci z Třince a následně musel na pomoc vzlétnout i ostravský vrtulník Letecké záchranné služby. 

Osmadvacetiletý muž utrpěl vážné poranění hlavy a mnohočetná drobnější zranění. O tři roky mladší pacient pak byl ošetřen s poraněním hlavy a páteře. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče oběma zraněným zajistily jejich transport do traumatologických center posádky vrtulníků,“ upřesnil mluvčí záchranné služby a doplnil, že předáni byli do další péče na urgentním příjmu FN Ostrava a FN Olomouc.

Okolnosti nehody jsou nyní, v šetření dopravních policistů.

jb, (red.)

Komentáře