ČESKO / Už to vypadalo, že se teplé počasí do Česka nevrátí. Není tomu tak, již tento víkend se do Česka alespoň částečně vrátí léto. Rtuť teploměru by měla o tomto víkendu podle předpovědi meteorologů z ČHMÚ atakovat až na 25 stupňů. Ráno se již budou objevovat mlhy.

Dnes a v pátek 11. září by mělo být podle meteorologů polojasno až oblačno, teploty se nedostanou nad dvacet stupňů. Na některých místech území Česka se objeví déšť a ojediněle i bouřky.

„Počasí u nás bude zpočátku ovlivňovat tlaková níže ve vyšších vrstvách atmosféry, která se bude pozvolna vyplňovat. V neděli bude přes západní Evropu k východu postupovat zvlněná studená fronta a před ní k nám bude proudit teplejší vzduch od jihu. Tato fronta během pondělí ovlivní počasí u nás. Za ní k nám přechodně pronikne chladnější vzduch od západu. V závěru období postoupí z východního Atlantiku do západní Evropy brázda nízkého tlaku vzduchu a po její přední straně se obnoví příliv teplého vzduchu od jihu,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Předpověď počasí na víkend

V pátek bude oblačno, přechodně až polojasno, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

V sobotu bude skoro jasno až polojasno, přechodně oblačno, ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

V neděli bude skoro jasno až polojasno. Ráno místy mlhy nebo nízká oblačnost, zejména na Českomoravské vrchovině. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Komentáře
  • TAGY
  • léto
  • počasí
  • předpověď počasí
  • září
Předchozí článekGALERIE: Jaguar a Land Rover odhalují nové hybridní technologie
Další článekPostřeleným při přepadení zlatnictví v Hradišti je bývalý policista. Policie pachatele nemá