Sdílejte
V Libé na Chebsku hořela paintballová herna v bývalé přádelně. Foto: HZS Karlovarského kraje

Chebsko –  V Obci Libá na Chebsku došlo v noci z pátku na sobotu 24. února, ve třetí patře opuštěného objektu, bývalé prádelny k mohutnému požáru. Objekt byl v současné době využíván, jako takzvaná paintballová herna. Na místě zasahovalo několik profesionální i dobrovolných jednotek hasičů. Hasit přijeli i hasiči z nedalekého německého Hohenbergu.

V objektu hořely překážky na paintballovém hřišti, které tvoří z větší části prázdné plastové sudy, palety či pneumatiky.

O požáru informoval krajský mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal s tím, že v rámci mezinárodní dohody o spolupráci byla povolána také jednotka hasičů z německého Hohenbergu. Zásah komplikovalo mrazivé počasí a nutnost použití velkého množství dýchací techniky.

Hašení požáru probíhalo uvnitř objektu a také z výškové techniky vně objektu.

V průběhu likvidace požáru hasiči nechali kontrolovaně vyhořet uskladněné kartony ve výtahové šachtě. Zásah trval až do ranních hodin, bylo nutné neustále kontrolovat místo požáru a vyhledávat skrytá ohniska,“ uvedl Kasal.


ČTĚTE TAKÉ: V Liberci hořel bytový dům, 16 lidí muselo být evakuováno


Výše škody zatím není určena, podle vyšetřovatele požárů je pravděpodobnou příčinou nedbalostní či úmyslné jednání,“ doplnil k požáru mluvčí hasičů a upřesnil, že během noci na místě události zasahovalo celkem 12 jednotek hasičů.

Okolnosti vzniku požáru, jsou nyní v šetření Policie ČR a také vyšetřovatele hasičů.

-jb, (red.)

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekBiatlonová federace USA bojkotuje etapu Světového poháru v Rusku
Další článekMezi obcemi Hněvkovice a Dolní Beřkovice usmrtil rychlík člověka
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.