Sdílejte
Záchranářský vrtulník, ilustrační foto. Zdroj: PixaBay / CC0 Creative Commons

Černý Důl – V lyžařském areálu v krkonošském Černém Dole dnes dopoledne utrpěl zranění devatenáctiletý lyžař. Tísňovou linku aktivovala Horská služba, která oznámení o události přijala, jako první. Podle informací z místa muž ve vysoké rychlosti vyjel ze sjezdovky a narazil do stromu. 

O události dnes informoval redakci serveru ZprávyExtra.cz krajský mluvčí královéhradecké záchranky Ivo Novák s tím, že zasahující záchranáři Horské služby, kteří mladíkovi poskytli první ošetření, se obávali možných vnitřních zranění. Proto operátoři záchranné služby na místo ihned vyslali nejbližší lékařskou posádku ze základny ve Vrchlabí a spolu s nimi královéhradecký vrtulník Letecké záchranné služby.


ČTĚTE TAKÉ: Vrtulník záchranky letěl na Šumavskou Kvildu pro těžce zraněného muže na bobech


Zdravotníci na místě poskytli zraněnému lyžaři potřebnou neodkladnou péči, včetně podání léků, tišících bolest a potřebných infuzních roztoků. Poté byl mladý muž zafixován ve vakuové matraci a letecky transportován do traumacentra v královéhradecké nemocnici,“ sdělil mluvčí záchranné služby Ivo Novák.

„Tamnímu týmu zdravotníků jej záchranáři předali při vědomí, k vyloučení poranění břicha a hrudníku,“ doplnil k události mluvčí záchranářů.

-jb, (red.)  

Komentáře