Sdílejte
Letecká záchranná služba Ústeckého kraje, ilustrační foto. Autor: archiv redakce Události112.cz / Honza Vraný

Opavsko – Do obce Melč na Opavsku, ve čtvrtek 22. února vyjížděli záchranáři, k vážné události. Přímo v obci ženu napadl pes. Žena podle záchranářů utrpěla velmi vážná zranění. Na místo vyjela posádka rychlé zdravotnické a rychlé lékařské pomoci z Vítkova, a to v součinnosti s policií. Uvedl k události krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Sedmasedmdesátiletá žena byla po napadení psem při vědomí, utrpěla však velmi vážné poranění horní končetiny a zasahující lékař zjistil rozvoj šokového stavu.

Postižené, která se nacházela v život ohrožujícím stavu, bylo nutno ošetřit zraněnou končetinu, zajistit žilní vstup a uvést ji do umělého spánku. Pro zraněnou vzlétla posádka letecké záchranné služby z Ostravy, která ji vrtulníkem přepravila na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice,“ doplnil k události mluvčí záchranářů a upřesnil, že stav pacientky zůstával v době předání nadále velmi vážný.


ČTĚTE TAKÉ: Náročné zásahy leteckých záchranářů v Krkonoších. Muže zavalila lavina!


Podle informací redakce serveru ZprávyExtra.cz, se celou událostí zabývají policisté, kteří zjišťují co tomuto útoku předcházelo.

-jb (red.)

Komentáře